Ovako je izgledala venčanica unuke kraljice Elizabete (foto)

Ovih dana se u modnom svetu dosta govori o kraljevskom venčanju princeze Eugenije.

Uvek nam je zanimljivo da ispratimo kakvu haljinu će jedna princeza izabrati za svoje venčanje koje će pratiti mnogobrojne nacije pa zato i prenosimo u ovom postu naše zaključke.

Eugenija ima 28 godina i sa svojim izabranikom je u vezi već 8 godina.

Upoznali su se u jednom restoranu gde je on radio kao konobar a sada je zastupnik brenda koji prodaje teklu, brend koji je pokrenuo glumac Džordž Kluni. Eugenija je direktor umetničke galerije u Londonu.

vencanica princeze eugenije

Eugenija je nosila elegantnu haljinu sa spuštenim ramenima i dugim rukavima.

vencanica princeze eugenije

Zanimljiva činjenica je da je haljina imala izrez na leđima koji je otkirvao ožiljke od operacije koju je princeza imala kada je imala 12 godina.

vencanica princeze eugenije

Princeza Eugenija je izričito tražila da njena venčanica ne skriva te ožiljke jer je želela da podigne svest o tome koliko su bolnice zaslužne za živote ljudi.

Tijara koju je nosila na svom venčanju je dobila od svoje bake, kraljice Elizabete.

vencanica princeze eugenije

Ono što smo primetili zajedničko na oba kraljevska venčanja koja su se odigrala ove godine jeste upravo jednostavnost u izboru haljine, šminke i frizure. I Megan i Eugenija su želele da ostanu u domenu jednostavne elegancije koje je postala sinonim za kraljevski stil.

vencanica princeze eugenije

Princeza je imala pomoć oko šlepa haljina koji je, opet po kraljevskom pravilu, bio vrlo dug.

vencanica princeze eugenije

Kao što pretpostavljate, ovakav šlep dosta ograničava slobodu kretanja tako da je princeza za prijem posle zvanične ceremonije venčanja imala drugu večernju haljinu.

Izabrala je prelepu romantičnu haljinu u boji šampanjca. Materijal od kog je napravljena haljina se slivao kao talasi i činio njenu figuru neverovatno stajliš i upadljivu.

Zaključujemo da je njena venčanica bila jednostavna dok se za drugu haljinu odlučila za više stilski upadljivu i vrlo stajliš. Baš kako doliči jednoj princezi!

Na našem Instagram profilu svaki dan objavljujemo Outfit dana sa cenama – najkorisniji šoping saveti! Pogledajte kako izgleda Cocomint Instagram profil ovde.

Sviđa vam se? Lajkujte našu stranicu na Fejsbuku i pratite sve naše postove.