Koko Šanel: cipele koje su osvojile svet

Koko Šanel je razbila sve modna uštogljena pravila svog vremena. Pre nje, žene nikad nisu nosile džins, pantalone su bile namenjene samo muškarcima a elegantni nakit je bio nezamislivo skup i dostupan samo retkima.

Ona je počela da dizajnira modernu odeću, iako je dizajnirala 1910. – to govori koliko je bila ispred svog vremena. Da nije nje, ne bismo imali elegantan nakit, komplete od tvida, malu crnu haljinu ili IT torbe. Ona je bila influenser svog vremena – čak je zbog nje preplanuo ten postao popularan!

1957. godine ona dizajnira jedan novi model cipela, naziva ga cipele u 2-tona. Nikako nije mogla ni da pretpostavi da ćemo njen dizajn nositi i viđati na Instagramu i u 2018. godini!

Cilj njenog dizajna je bio da produži nogu a smanji vizuelno stopalo a da pritom ide uz sve što imate u ormaru!

Ubrzo su slavne glumice Brižit Bardo, Džejn Fonda, Katrin Denev počele da nose ove cipele i nova era je započeta!

Danas modni influenseri na Instagramu rado šetaju model cipele koji je Šanel dizajnirala pre više od 60 godina. Pogledajte na slici ispod modele koji se prodaju u 2018. godini:

Dostupni su modeli čizma, cipela, sandala ili baletanki u 2 tona.

Modne kuće kao što su Zara i Mango su rado prihvatile ovaj trend i među svojom novom kolekcijom za proleće/leto 2018. uvrstili su svoju verziju ovog modela.

Pogledajte najpre kako blogeri nose Šanel modele:

A evo i odlične alternative poznatom brendu Šanel po pristupačnim cenama, pogledjate linkove:

#1 Zara (3.590 RSD, link ovde)

#2 Zara (2.590 RSD, link ovde)

#3 Mango (3.990 RSD, link ovde)

Sviđa vam se? Lajkujte našu stranicu na Fejsbuku i pratite sve naše postove.


[facebook-page-plugin href="cocomint.rs/" width="308" height="100" cover="true" facepile="true" cta="false" small="false" adapt="true" link="true" linktext="" ]