Uprljane Golden Goose patike koje volite: gde ih naći u Srbiji

Golden Goose je italijanski brend patika koji je nastao 2000. godine, pre 20 godina, u Veneciji a kreirala su ga dva mlada italijanska dizajnera.

Italijanski brend je napravio planetarno popularni model belih patika koje nisu sasvim bele. Već naprotiv. One izgledaju kao da su nošene nekoliko sezona. Sa strane imaju i svoju popularnu zvezdu ali i svoje popularne mrlje.

golden goose patike srbija

Zanimljivo je da je brend čitavu jednu kolekciju patika pod nazivom “Venice” morao da povuče iz prodaje jer su počeli da dobijaju previše loših komentara jer su patike izgledale potpuno raspalo a prodavale su se po ceni od 420 evra.

https://www.instagram.com/p/CCx71_fCp99/

To je razbesnelo mnoge jer su taj njihov potez smatrali izvrgavanjem ruglu siromašnog sloja društva. Ti modeli su imali čak i oblepljenu traku preko, evo slike:

golden goose patike srbija

Tada su se vratili svojim klasičnim uprljanim patikama koje nisu nikog vređale. Oni mrlje opisuju kao naša sećanja, senke koje nas prate i uspomene kojih treba da se sećamo a ne da ih brišemo. Otuda dolazi inspiracija za ovakve patike.

Iako kontroverzne, ove patike su dobile simpatije velikog broja ljudi i njihovi tvorci često kažu da nisu pokrenuli ali se jesu prihvatili talasa trenda ružnih patika. Setimo se samo popularnih starki, za njih se govori da postaju prave tek kada se iznose. Nove novcate starke iz radnje nemaju dušu još uvek.

https://www.instagram.com/p/CCa41P1grF1/

Kakva su iskustva onih koji ih imaju?

Svi koji se odluče da daju veću sumu novca za patike koje izgledaju iznošene jesu fanovi ovog brenda. Ali, ako stavimo po stranu ljubav, možemo reći da ovaj brend zaista ima dobar model patika koji je kvalitetan i udoban bez obzira što možda ne izgleda tako.

https://www.instagram.com/p/CCvtUQ2FoVq/

Golden Goose patike spadaju u luksuzne proizvode tako da samim tim znate da se u proizodnji mislilo na svaki detalj. Svoju cenu opravdavaju i načinom na koji se prave, proizvodnjom od italijanskih veštih obućara i upotrebom kvalitetne italijanske kože.

Devojke obožavaju da ih nose uz sve prilike i tokom cele godine.

golden goose patike srbija

Individualnost

Svi se pitaju, čemu tako velika cena (koštaju oko 350 evra) ako izgledaju iznošeno. Međutim, brend na taj način čuva svoju individualnost i premium mesto u svetu mode. Samim tim što ne može svako da ih ima, one spadaju u premium proizvode. I sam brend vrlo često pravi limitirane edicije ovih patika kako bi ograničio širenje na masovno tržište mode.

Gde se mogu kupiti u Srbiji?

U Srbiji ove patike možete pronaći u Nicolas Concept Store u Beogradu:

https://www.instagram.com/p/CCGxpeug8_1/

Njihova cena u ovom concept store-u je oko 420 evra.

Takođe, modele Golden Goose patika možete pogledati u XYZ radnji u Ušće Šoping Centru, međutim do sada su imali samo muške modele ovih patika.

Zapratite nas na Instagramu kako biste pratili diskusiju na ovakve i slične teme o modi i stilu:

https://www.instagram.com/p/CCyKL0CpfN_/