Duge haljine za maturu: 5 modela koje bira naša omiljena Njujorkčanka

Pitate se kako izgleda idealna maturska haljina za sezonu 2018?

Hajde da pogledamo zajedno.

Znate i sami da se moda vrlo brzo menja. Ali, što se tiče svečanih haljina, nekako nam se čini da se godinama moda nije promenila u ovoj sferi. Devojke biraju uvek iste haljine. Obično su to satenske ili haljine od čipke.

Ukoliko ste maturantkinja ove godine i čitate ovo, znate da jedino što ne želite jeste da imate istu haljinu kao i sve druge devojke na maturi.

Nama treba THE DRESS. Ona koja je posebna.

Duga maturska haljina je odličan izbor za maturu. Dosta materijala je i sinonim za raskošnost i eleganciju.

A šta mislite da savete čujete od modne blogerke iz Njujorka?

https://www.instagram.com/p/Bh66P5JBEZx/?taken-by=itsashbrooke

Ašli Bruk je jedna od naših omiljenih modnih blogerki a pošto živi u svetskoj modnoj prestonici, Njujorku, mislimo da vredi saslušati par saveta u izboru svečane haljine za maturu.

#1 Duga cvetna haljina

Prva haljina koju ćemo pogledati je cvetnog dezena sa otvorenim leđima. Prednji deo haljine je visoko zatvoren dok je pozadi duboki izrez sa ukrštenim bretelama.

Cvetni dezen je vrlo popularn ove sezone. U modu su ga uvele veliki modne kuće kao što je francuski Chanel ili italijanski Dolce & Gabbana. Ukoliko izaberete dugu cvetnu haljinu, nećete pogrešiti.

#2 Duga crvena haljina na jedno rame

Haljina koju možete nositi za maturu ili za letnje venčanje.

Crvena je oduvek bila sinonim za klasičnu elegantnu haljinu. Ovu dugu haljinu od šifona možete stilizovati sa zlatnim nakitom – recimo zlatnom statement ogrlicom ili crno-zlatnim statement minđušama.

#3 Duga halter haljina u teget boji

Teget je tako dobra alternativa crnoj boji. Crnu često ostavljamo za neke hladnije dane. Sa teget bojom – i dalje nosite tamno a imate boju na sebi.

Za sve vas koji imate svetlu kosu – pravilo je da svetla kosa bolje ide uz tamne stvari, zato će teget boja vama biti odličan saveznik! Stilizujete je sa zlatnim nakitom.

#4 Duga haljina iz 2 dela

Ova haljina je varijanta ukoliko imate neobavezno matursko veče. Haljina koja je vrlo moderna jer uključuje ultra-popularan crop top i dugu suknju.

Odlična stvar kod haljina iz 2 dela jeste to što ih možete nositi odvojeno.

Recimo, ukoliko želite da nosite crni top uz ovakvu suknju, možete. Ili gornji deo haljine, crop top, možete da nosite sa ispod blejzera i sa farmericama. Dobra maturska haljina je ona za koju nađete priliku i kasnije da nosite.

#5 Duga haljina boje lavande

Boja lavande je jedna od najtraženijih ove sezone otkad je na početku godine bila proglašena kao boja godine.

Ova haljina je duga sa golim leđima i defintivno je haljina koju ova blogerka rado prepručuje kao haljinu koju bi ona nosila na matursko veče. Njen top izbor!

Kao što vidite, ove haljine koje nam modna blogerka iz Njujorka preporučuje ne uključuju saten, svilu, šljokice ili cirkone. Moda u američkoj prestonici mode je drugačija i svedenija.

Devojke uglavnom biraju ovakve haljine a stil podižu statement ogrlicama ili minđušama. Elegantnost postižu u detaljima kojim nadograđuju svoj stil.

Torbica igra veliku ulogu u stvaranju celog outfita a možete je birati prema nijansama koje nosite ili u potpunom kontrastu.

Ukoliko vam se ovakav post dopao, lajkujte i pisaćemo još o maturskim haljinama.


[facebook-page-plugin href="cocomint.rs/" width="308" height="100" cover="true" facepile="true" cta="false" small="false" adapt="true" link="true" linktext="" ]